Webshopunkban cookie-kat használunk, melyek segítenek abban, hogy az Önnek nyújtott szolgáltatásaink a lehető legjobbak legyenek. A webhely további használatával elfogadja a cookie-szabályzatunkban foglaltakat, melyet az információk menüpontban talál.

Bőrönd fóliázás otthon

Bőrönd fóliázás otthon
Bőrönd fóliázásra otthon vagy igénybe vett szolgáltatásként akkor lehet szükség, amikor repülővel utazunk, és poggyászt is adunk fel. A repülőterek hivatalos álláspontja és ajánlása szerint a fóliázás megóvja a bőröndöt az ütődésektől, kopástól, szakadástól, töréstől.

De mindannyian tudjuk, hogy a fóliázás a repülőtéri szarkák elleni védelem egyik, ha nem a leghatékonyabb eszköze. Itt mindjárt azért azt nem árt megjegyezni, hogy százszázalékos védelem nem létezik a reptéri lopások ellen sem. Viszont sikeresen megnehezíthetjük a tolvajok dolgát azzal, hogy fóliába tekerjük a poggyászunkat.

bőrönd fóliázás otthon 1

Miért is kell egyáltalán fóliázni?

 

A repülőtéri szarkák számára a fóliázott poggyász feltörése időigényes és macerás. A tolvajok sehol sem szeretnek szöszmötölni, abból a bőröndből lopnak, amit könnyen és gyorsan felnyitnak, azaz amihez könnyen hozzáférnek. Ennek ellenére megtörténhet, hogy a tolvajok feltépik a fóliát is, de ez nagyon ritka.

 

Ha a bőröndünk mégis fólia nélkül érkezik a futószalagra, nem kell mindjárt megijedni. A fóliát legtöbbször a repülőtéri biztonsági átvilágításnál tépik le, ha valami gyanús dolog miatt a biztonságiaknak fel kell nyitniuk a bőröndünket. Ez teljes mértékben jogukban áll, és a mi biztonságunk érdekében történik.

 

Bőrönd fóliázás otthon, folpackkal

 

Természetesen sok máshoz hasonlóan a bőrönd fóliázást otthon is megoldhatjuk. Nincsen másra szükségünk, mint egy minden háztartásban fellelhető átlátszó, műanyag fóliára. Igen, arra a fóliára, amit köznyelven csak folpacknak hívunk, és amibe az uzsonnánkat szoktuk csomagolni.

 

A fóliázás valójában egy igen egyszerű művelet. Fogjuk a bőröndöt, és szépen, alaposan tekerjük körbe folpackkal az egész csomagot. Ugyanúgy, ahogy a reptéren is látni, amikor a profi fóliázó rikító színű műanyagba csavarja a poggyászokat, csak ő éppen jó pénzért teszi ugyanezt. A budapesti Liszt Ferenc repülőtér esetében abba a bizonyos rikító zöld színű fóliába. A reptéri fóliázót nemcsak költséghatékonyságból érdemes otthonról kikerülni, hanem azért is, mert időigényes procedúra. Ezért aki mégis profira bízná a fóliázást, az otthonról való induláskor vegye számításba, hogy a reptéri fóliázó előtt általában hosszú sorok állnak.

bőrönd fóliázás otthon 2

Bőröndhuzat fóliázás helyett

 

Annak, aki sokat utazik, vagy ragaszkodik a reptéri fóliázáshoz, érdemes fontolóra vennie egy bőröndhuzat beszerzését. Nézzük meg hét okot, hogy miért:

  1. A reptéri csomagrakodók számára akárcsak a fólia, a bőröndhuzat           is egy olyan akadály, amivel nem biztos, hogy akarnak pepecselni.
  2. A bőröndhuzat környezetbarát megoldás az egyszer használatos környezetszennyező műanyag fóliával szemben. Nemcsak számtalanszor használható, de mosható is.        
  3. Spórolhatunk vele, mert nemcsak olcsóbb egy fóliázásnál, de elég egyszer költeni rá.
  4. A bőröndhuzat megóvja a bőröndünket a piszkolódástól, kopástól és karcolástól.          
  5. A puhafedelű bőröndök esetében a bőröndhuzat plusz tartást ad a poggyásznak.
  6. A bőröndhuzatok különböző méretben és színben kaphatóak. Az egyen fekete vagy sötétkék bőröndünket feldobhatjuk egy élénk színű bőröndhuzattal, ha másért nem, azért, hogy a futószalagon már messziről kiszúrjuk a poggyászunkat. Továbbá bizton elkerüljük vele az olyan bosszantó eseteket is, mint a poggyászok összecserélése, hiszen a tömeggyártásnak köszönhetően a futószalagon biztosan lesz egy pontosan ugyanolyan színű, méretű és márkájú másik bőrönd, mint amilyen nekünk van.      
  7. A reptéri fóliázás minden egyes utas bőröndjét ugyanabba a színbe öltözteti. Számítani kell rá, akárhova utazunk, utastársaink nem csak ugyanonnan repültek oda, ahonnan mi, nyilván, de ugyanott fóliáztattak is, ahol mi. Utas legyen a talpán, aki később az érkezési reptéren felismeri a saját bőröndjét egy olyan futószalagon, amelyen egymás után jönnek elő az egyforma zöld műanyagba burkolt bőröndök.
Tartalomhoz tartozó címkék: Blog bejegyzések