Webshopunkban cookie-kat használunk, melyek segítenek abban, hogy az Önnek nyújtott szolgáltatásaink a lehető legjobbak legyenek. A webhely további használatával elfogadja a cookie-szabályzatunkban foglaltakat, melyet az információk menüpontban talál.

10 praktikus pakolós tipp tengerentúlra

10 praktikus pakolós tipp tengerentúlra
Múlt héten bemutattuk nektek, hogyan érdemes helytakarékosan csomagolni, ha az ember rövidebb útra indul és csak egy kabinbőröndöt visz magával. Most azokat szeretnénk hasznos tanácsokkal ellátni, akik hosszabb időre, tengerentúlra indulnak útnak és inkább a feladott poggyászt választják.
  1. Első és legfontosabb: a biztonság. A feladott bőrönd rengeteg kézen megy keresztül, érdemes jól zárható, kemény, strapabíró anyagú táskát választani, hogy bírja a rakodás terheit, emellett nem árt plusz lakattal ellátni a csomagot, hogy kizárólag te férhess hozzá a tartalmához
  2. Sokkal kevesebb megkötés vonatkozik a feladott bőröndökben elhelyezett tárgyakra, de aranyszabály, hogy az elektronikus eszközeid kikapcsolt állapotban, az elemmel működőket pedig elemeket eltávolítva helyezd el, nehogy túlmelegedjenek.
  3. Különböző országok, különböző szokások. Nézz utána, a célországban milyen konnektort használnak és ennek megfelelően vigyél magaddal átalakítót, adaptert, nehogy kellemetlen meglepetés érjen.
  4. Rendszerezz kényelmesen és praktikusan a táskában! Táskarendezőkkel átlátható lesz a bőrönd tartalma, a ruhák kevésbé gyűrődnek és kevesebb helyet foglalnak.
  5. Készülj fel minden eshetőségre! Előfordulhat, hogy a feladott poggyászod nem érkezik meg időben a reptérre, ezért mindig a kézipoggyászba rakd a legfontosabb, személyes tárgyakat: iratok, pénz, kulcsok, értékek, gyógyszerek, beszállókártyák. Érdemes egy váltás fehérneművel, pólóval, tisztálkodószerekkel is készülni a retikülbe...ha pórul járnál, legalább frissen és elegánsan tedd!
  6. A nagyobb bőröndök, bár nagyobb szabadságot engednek, mint a kabinbőrönd, ezek sem feneketlenek. Gondold át, mire lesz ténylegesen szükséged! Ha nagyobb szabadtéri túrát, kirándulást tervezel, muszáj ennek megfelelően kényelmes cipőt, ruházatot csomagolni. Ha látogatóba mész, a hazai szuveníreknek kell nagyobb hely.
  7. Ha több országot, várost érintő utazásra készülsz, mindenképp tájékozódj az adott kultúráról és időjárásról és ezek függvényében állítsd össze a bőrönd tartalmát!
  8. Ha gyerkőccel utazol, készülj fel a hosszabb reptéri gyaloglásra, várakozásra. Válassz egy vidám kis bőröndöt a picinek, amibe beleférnek a játékai, mesekönyvek, nasi, kis dobozos üdítő, párna, pulóver...aranyos formája miatt biztosan szívesen cipeli a benne rejlő "súlyos terheket".
  9. A hosszabb repülőutak mindenkit megviselnek. Gondoskodj róla, hogy kényelmesen utazz! Egy nyakpárna és egy szemtakaró és egy nagy sál vagy takaró elengedhetetlen egy több órás útra, egy hordozható töltő pedig jól jöhet, ha merülőben a telefon a kedvenc playlisted közepén.
  10. És végül, de nem utolsó sorban: Vigyél magaddal minket is! :) Utazásra fel!

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog bejegyzések